De Dijkjes Elburg - Het ontstaan van de Dijkjes

Het ontstaan van De Dijkjes

De Dijkjes was ooit een gehucht buiten de stadsmuren van Elburg. Wonen in De Dijkjes bleek populair, want het gehucht trok steeds meer mensen aan die zich hier gingen vestigen. Ze bouwden de boerderijen rondom een gezamenlijke plek. Hier kwamen ze samen en speelden de kinderen. Zo is de Brink ontstaan.

Door de toename van het aantal bewoners, handelaren en reizigers, kwamen er steeds meer voorzieningen in De Dijkjes. Zo kwam er een herberg met kroeg waar reizigers konden eten en konden overnachten. Ook het ambacht groeide in De Dijkjes. De Smederij, de Timmermanswoning de Schoenmakerswoning, de Dorpswinkel, de Barbier, de Textielwinkel en de Dijkgraafwoning kwamen in het straatbeeld van De Dijkjes en komen terug op verschillende plekken in de nieuwe woonwijk De Dijkjes!

Met deze fictieve geschiedenis willen we de sfeer schetsen die we met nieuwbouwplan De Dijkjes voor ogen hebben. Comfortabele nieuwe woningen, gebouwd in een woonwijk waar de gemoedelijke ‘historische’ sfeer de basis is om u mooi te laten wonen!

Bekijk ook de video van het ontstaan

Interesse?

Schrijf u in voor een van de woningen!

Schrijf u in